joi, 28 noiembrie 2019

Sfintirea Bisericii noi a Schitului Bradetu

Cu negraita purtare de grija a Maicii Domnului si a Sfintilor Nectarie al Eghinei, Calinic al Ramnicului si Ioanichie de la Muscel, in ajunul hramului Sfantului Nectarie a fost finalizata noua biserica a Schitului Bradetu si, la praznicul ocrotitorului manastirii, pe 9 noiembrie 2019 a fost tarnosita de Inaltpreasfintitul Parinte Calinic, Arhiepiscop al Argesului si Muscelului.
Pentru cei care cunosc schitul sau doar au putut vedea imaginea de pe frotispiciul acestui blog, bisericuta de lemn de mici dimensiuni a fost renovata si extinsa dupa un plan conceput impreuna cu Inaltpreasfintitul Parinte Calinic Argeseanul.
Astfel, bisericuta construita in urma cu 14 ani a primit o noua infatisare prin extinderea ei pe latura sudica printr-un mare pridvor scultat in lemn de stejar, spre vest construindu-se o absida in cinstea Sfantului Nectarie, unde se afla acum baldachinul cu racla Sfintelor sale Moaste, de asemenea, spre rasarit incaperea Sfantului Altar a fost largita, iar noua sarpanta genereaza o bolta poligonala pe toata lungimea navei. biserica are acum 3 cai de acces: usa principala cu acces in pronaos, usa sfantului altar care este rezervata preotilor si a treia usa este accesul de pe rampa pentru persoane cu dizabilitati. Sfantul Altar este acum impodobit cu o catapeteasma sculptata in lemn de tei.
O data cu sfintirea bisericii programul liturgic si-a intrat in normal, Sfanta Liturghie (8:30-11:00) si slujba de seara (17:00-18:30) fiind cele doua servicii liturgice zilnice la care accesul pelerinilor este permis.


Niciun comentariu: